Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Čestitke povodom Dana opštine

Povodom 20. novembra, Praznika opštine Pljevlja lokalnoj upravi i samoupravi i građanima stigle su brojne čestitke.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Opštine  Mirku Đačiću, predsjedniku Skupštine opštine Tariku Gadžoviću, odbornicima u Skupštini opštine i svim građanima Pljevalja, u kojoj se kaže:

„Poštovana gospodo,

Povodom 20. novembra - Dana Opštine, građanima, odbornicima u Skupštini opštine kao i Vama lično, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke.

Proslava Dana opštine prilika je da se sumiraju ostvareni rezultati i predoče dalje aktivnosti lokalne samouprave u cilju unapređenja kvaliteta života građana Pljevalja. Ovogodišnja proslava gradskog praznika u predvečerje dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, dodatno nas obavezuje da i u narednom periodu zajednički radimo na dostizanju višeg stepena razvoja, u skladu sa našim evropskim i evroatlanskim aspiracijama. Vlada Crne Gore će realizacijom kapitalnih projekata, prevashodno aktivnostima na početku izgradnje II bloka Termoelektrane, dati puni doprinos povećanju zaposlenosti i rastu životnog standarda u najsjevernijoj crnogorskoj opštini. Lokalna samouprava, sa druge strane, mora jednako odlučno rješavati sve probleme iz svoje nadležnosti, u interesu svih građana. Siguran sam, da ćemo zajedničkim naporima uspjeti da ostvarimo zacrtane ciljeve, za blisko bolje dane pljevaljskog kraja, i cijele Crne Gore.

Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave svim učesnicima svečane sjednice", naveo je u čestitci predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Telegram čestitku uputio je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

„Građani i građanke Pljevalja, vaš grad posjeduje bogatu istoriju stvaranu vjekovima unazad koju trebamo poštovati i cijeniti, zbog toga Pljevljima moramo vratiti ugled koji zaslužuju. Jedino vrijednim radom na valorizaciji postojećih potencijala možemo unaprijediti životni standard. Time bi se stvorili uslovi za bolju perspektivu mladima. Država i lokalna uprava imaju odgovornost da stvaraju ambijent za nove investicije i da posebnu brigu vode o zaštiti životne sredine. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan opštine".

Praznik je čestitao i potpredsjednik Skupštine Milutin Simović.

„Uvaženi Predsjedniče Opštine, Predsjedniče Skupštine Opštine, Uvaženi odbornici, dragi Pljevljaci,

Ovaj praznik, građani Pljevalja dočekuju i obilježavaju ohrabreni iskoracima i na državnom i na lokalnom nivou. Integracionim iskoracima Crne Gore, koji vode naše društvo u porodicu razvijenih država i demokratija i iskoracima koje je napravila lokalna samouprava, privrednici i preduzetnici, kao i vrijedni poljoprivredni domaćini. Ohrabreni postignutim, ali istovremeno i sa snažnim osjećajem obaveznosti, odgovornosti i vjerom da se može i treba još dosta toga uraditi, kako bi zajedno došli do cilja, a cilj su - ljepša Pljevlja, prosperitetna Pljevlja, Pljevlja na koja smo ponosni.

Pljevlja mogu i moraju ići naprijed. Garancija za napredak su izdašni prirodni, a prije, i iznad toga, izdašni ljudski potencijali.

Vjerujem da su konačno stvoreni neophodni uslovi za početak realizacije II bloka Termoelektrane - Pljevlja i za prevazilaženje trajućih problema u sektoru drvoprerade. Projekata koje su građani Pljevalja strpljivo očekivali godinama. Projekata koji će donijeti korist svima i dati impuls još bržem razvoju.

Uspješna realizacija ovih projekata zahtjeva visok stepen razumjevanja i saradnje svih u lokalnoj samoupravi i privrednih subjekata. Razumjevanje potreba privrede, za ukupnim uslovima i lakoćom poslovanja, podrške velikim i malim poduhvatima, koji će biti najbolja investicija i garancija za nova radna mjesta, za rješavanje ekoloških problema i za nove potrebne opštinske prihode.

Istovremeno, i od lokalne samouoprave i privrednih subjekata očekuje se razumjevanje i podrška razvoju sporta i kulture, stimulativni pristup i vjeru u mlade i pažljivi odnos prema starima i onima kojima je pomoć potrebna. Međusobno razumjevanje i neprekidan konstruktivni dijalog u svim privrednim i društvenim sferama, važni su uslovi za razvoj i napredak Pljevalja.

Napredak koji je svima potreban i koji ćemo, siguran sam, svi zajedno postići i slaviti za dobro i Pljevalja i Crne Gore", navodi se u čestitci potpredsjednika Skupštine Crne Gore Milutina Simovića.

Građanima Pljevalja i lokalnoj upravi Praznik su između ostalih čestitali:

Ambasador Ruske Federacije Gricaj Sergej Nikolajević,

Ambasador Republike Turske Serhat Galip,

Ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić,

potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković,

Ministar zdravlja Budimir Šegrt,

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević,

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević,

Ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić,

Ministarka nauke Sanja Vlahović,

Admiral Dragan Samardžić,

direktor Uprave policije Slavko Stojanović,

direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević,

šef kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Rajko Kovačević,

predsjednik Privredne komore Velimir Mijušković,

župan mestne občine Velenje Bojan Kontič,

poslanici Maida Bešlić i Danko Šarančić,

predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović,

kao i predsjednici brojnih opština Crne Gore, pojedinci i institucije.

Kabinet predsjednika

Pregledano: 1033
03.09.2019
          Interni oglas u cijelosti možete preuzeti klikom OVDJE
22.08.2019
Na osnovu člana 3 stav 1 i člana 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i...
09.09.2019
Obavještenje o ishodu postupka nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani, sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela Tikova M. Z. Hoćevina možete pogledati OVDJE.
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Sanacija visećeg  mosta preko rijeke Tare ispod sela Prenćani,  sanacija mosta preko vodotoka Pećina pod selom Prenćani M. Z. Krupice i isporuka lučeve građe za zamjenu patosa preko rijeke Voloder ispod sela  Tikova M. Z. Hoćevina. PREUZMITE
30.08.2019
Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti - Nabavka sadnog materijala za pejzažno uređenje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sadnog materijala za dopunu drvoreda na zelenim površinama. PREUZMITE
AnketaAnketa:
Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga u lokalnoj upravi?
1 - uopšte ne zadovoljava
2 - ne zadovoljava
3 - djelimično zadovoljava
4 - zadovoljava
5 - u potpunosti zadovoljava